Reporteri bez granica i međunarodna udruženja osudili privođenje Ane Lalić

Međunarodna novinarska udruženja osudila su privođenje novinarke Ane Lalić iz Novog Sada zbog teksta o uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodine.

„Međunarodni institut za štampu (IPI) osuđuje privođenje srpske novinarke Ane Lalić sa portala Nova.rs koja je privedena zbog ‘širenja panike’ i narušavanja ugleda kliničkog centra pošto je pisala da lekarima nedostaje zaštitna oprema za Covid-19“, napisao je IPI na Tviteru.

Organizacija Reporteri bez granica (RSF) takođe je na Tviteru reagovala na privođenje Ane Lalić i ocenila da je novinarka radila u „javnom interesu“.

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić bila je privedena u sredu uveče nakon što je Klinički centar Vojvodine podneo prijavu protiv nje za širenje lažnih vesti, povodom njenog teksta u kojem je navela da postoji hroničan nedostatak opreme u tom centru. Tužilac je, u međuvremenu, ukinuo tu odluku i ona je puštena na slobodu.

Predstavnik OEBS za slobodu medija Arlem Dezir takođe je izrazio zabrinutost zbog privođenja Ane Lalić, ali i zadržavanja njene opreme nakon oslobađanja, istakavši da novinarima mora biti omogućeno da slobodno rade.

IZVOR: N1

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

Gore ↑

%d bloggers like this: